Kiss Dorka

Mindig Úton!

A világ 10 legjobb luxusszállodája

2017. július 27. 14:10 - Baranyi Dorina

 

Jó hotelt tudni kell választani! Itt a lista, amelyben összegyűjtöttem a világ leggyakrabban látogatott  luxusszállodáit, amelyek előkelő helyen végeztek a TripAdvisor 2017-es kutatásában! A választék nemzetközi, és óriási örömünkre egy magyar gyöngyszem is szerepel benne! 


kandolhu_maldiv-szigetek_havasi_dorka_blog.jpg

10. Lindos Blu, Görögország

 

Görögország egy nagyon népszerű nyaralóhely a magyarok körében is, hisz relatíve nincsen tőlünk messze. Bár ez a hotel is egy magasabb árkategóriát képvisel, ahogyan a többi jelölt is a listán. Maga a hely tökéletes panorámát nyújt a tengerre és különleges minimalista kialakítása megadja a hotel letisztultságát. Hitvallásuk szerint itt tökéletesen érződik a Zen életérzés ahol a víz, tűz, levegő és föld elemek találkoznak. Egy biztos, a spa részleggel nehéz felvenni a versenyt!

Klikk a további infóért!

 lindos_blu_gorogorszag_havasi_dorka_blog.jpg

 

9. Rosewood Mayakoba, Mexikó

 

A smaragd dzsungellel és a fehér homokos tengerparttal körül határolt hotel azt a missziót tűzte ki célul, hogy összeköti az egyszerű természetközeliséget a luxus világával. A hely különlegessége, hogy a kikapcsolódás mellett érdekes tanulnivalót nyújt az ősi Maya civilizációról is, amellyel betekintést nyerhetünk egy réges-régen letűnt civilizáció világába. 

Klikk a további infókért!

rosewood_mayakoba_mexiko_havasi_dorka_blog.jpg

 

8. Kandolhu Maldives, Maldív-szigetek

 

 A Maldív-szigeteket senkinek sem kell bemutatni, hiszen a sziget szépsége világhírű. Mégis, egy kitűnő hotellel megkoronázhatjuk a nyaralást. Így van ez a Kandolhu hotellal is, amely szinte együtt él a sziget buja növényzetével, a hófehér homokkal, a türkizkék vízzel és a színes korallzátonnyal. Kár lenne egy ilyen utat kihagyni!

Klikk a további infókért!

kandolhu_maldiv_szigetek_2_havasi_dorka_blog.jpg

 

7. Hotel the Serras, Spanyolország

 

A hely, ahol finoman ötvöződik a művészet, a történelem és a földi élvezetek. A hotel maga Barcelona gótikus negyedében található. Nagy méretű, világos lakosztályaiból komoly kilátás nyílik a Földközi-tengerre, amely megadja az alaphangulatot. Ha nap végére elfáradnánk, a vacsoránkról a Michelin-csillagos szakácsok gondoskodnak és a tetőteraszunkon élvezhetjük a medencés koktél partit. 

Klikk a további infókért!

hotel_the_serras_spanyolorszag_havasi_dorka_blog.jpg

 

6. Mandapa, Indonézia

 

A The Ritz-Carlton szállodalánc tulajdonában lévő hotel, amely garanciát ad a minőségre! Az egzotikus Bali egy egészen rejtett szegletében található, óriási birtokkal rendelkező luxushotel. Nagy hangsúly van a gyógyító szolgáltatásokon: gyógyvíz, masszázs, helyi rituálék, egészséges étkeztetés stb. Kösd össze a kellemes pihenést a hasznos feltöltődéssel!

Klikk a további infókért!

mandapa_bali_havasi_dorka_blog.jpg

 

5. Portrait Firenze, Olaszország

 

A hotel érdekessége, hogy nem egészen hotel. A hely ars poeticája szerint ez sokkal inkább egy olyan privát hely ahol szabadon élvezheted az exkluzivitást. Számukra a vendéglátás művészet, ezért minden kelléket megadnak, hogy te a legjobban érezd ott magadat! A szálló Firenze város szívében helyezkedik el és pezsgő életet él a város lüktetésével. Ajánlott az aktív pihenést kedvelők számára! 

Klikk a további infókért!

  portrait_firenze_havasi_dorka_blog.jpg

 

4. Riad Kniza, Marokkó

 

A történelem szinte tapintható a szálloda falai között. A hotel a 18.század óta üzemel és alapvetően egy kisebb luxusszálló. A hely a nyüzsgő és színes Marrakech-ben található és a komplexum az egyik legtökéletesebb példája annak, hogy hogyan lehet az ősi keleti motívumokat, építészeti elemeket, és az utánozhatatlan atmoszférát megteremteni modern eszközökkel. Természetesen egy világhírű szállodáról van szó, amelyet rengeteg díj és sajtó megjelenés méltat.

Klikk a további infókért!

riad_kniza_marokko_havasi_dorka_blog_2.jpg

 

3. Aria Hotel, Budapest

 

Azt hiszem igazán büszkék lehetünk, hogy országunk szívében egy olyan hotel foglal helyet, amelynek csodájára jár a világ! A fő koncepció a zene megjelenítése nem csak a fül, hanem valamennyi érzékszerv számára is! Hiszen a kulináris élvezetek, az élőzene varázsa, a spa széleskörű kínálata és a fényképekről is híres High Note SkyBar mind-mind hozzájárulnak ahhoz a különleges élményhez, hogy igen, a lehető legjobb helyen vagy!

Klikk a további infókért! 

aria_hotel_budapest_havasi_dorka_blog.jpg

 

2. The Oberoi Vanyavilas, India

 

Indiában bár csak egy nagyon szűk réteg engedheti meg magának a luxust, így ez a hotel inkább a turistáknak kedvez, akik betekintést nyerhetnek az igényesebb indiai környezetbe. Többek között közelebbről is megtekinthetik a bengáli tigrisek életterét, továbbá rendelkezésre áll egy 20 hektáros parkosított kert is, amely telis tele van különleges növényekkel és madarakkal, ahol akár a vendégek éjszaka fáklyákkal a kezükben is körbejárhatják  a helyet, amely szinte már a dzsungel ölében terül el nem messzire egy vízeséstől.

Klikk a további inókért!

oberoi_vanyavilas_india_havasi_dorka_blog.jpg

 

1. Nayara Spings, Costa Rica

 

A közép-amerikai ország bővelkedik a természeti csodákban, így nem véletlen, hogy a legpatinásabb szállodája, a a Nayara Springs igazán természetközeli. Medencézés közben élvezhetjük a közeli erdő hangját, az egzotikus növényzet és állatvilág csodáit és azt a hihetetlen luxust amely bennünket körülvesz. A szállodában díjnyertes átterem és spa, yoga részleg található!

Klikk a további infókért!

nayara_springs_costa_rica_havasi_dorka_blog.jpg

 

Ha tetszett ez a cikk, csatlakozz a Havasi Dorka Facebook oldalamhoz és oszd meg a tartalmat,hogy más is gyönyörködhessen a képekben :) 

A Blogon érdekesebbnél-érdekesebb utazó tippek, jó tanácsok, úti célok, olcsó repjegy és szállás ajánlatok és lélegzetelállító fotók,tartalmak várnak Rád,  hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj

4 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://havasidorka.blog.hu/api/trackback/id/tr9612689805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

A nép fia 2017.07.28. 09:24:35

Szép helyek, biztosan jól ki lehet kapcsolódni és élvezni a kényelmet, de ugye tudjuk, hogy ezek nem luxusszállodák. :)

Shaq 2017.07.28. 09:38:28

@A nép fia: Az egész cikknek fizetett hírdetés szaga van... Hogy-hogynem, egy magyarok által olvasott oldalon a magyar nyelvevű listában, van egy magyarországi szálloda is. Micsoda véltlen, nem?

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.07.28. 09:55:56

@Shaq: Köszönöm a kommented! Nos, mivel egy hivatalos angol nyelvű utazási platform ( TripAdvisor) ezeket a hoteleket találta a legjobbnak 2017-ben az utazók körében, így a cikkben való magyar hotel megemlítése inkább büszkeséggel tölt el :) Ha fizetett hirdetés kerülne ki az oldalra, a jogszabályok értelmében kötelességem lenne feltüntetni :)

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.07.28. 09:57:17

@A nép fia: Köszönöm a visszajelzésedet, de ezek valóban luxusszállók, méghozzá nemzetközi szinten is elismertek és kedveltek! :)
süti beállítások módosítása