Kiss Dorka

Mindig Úton!

A Világ 10 legőrültebb vidámparkja

2017. június 05. 11:30 - Baranyi Dorina

 

A mai modern vidámparkokban megszűntek a határok! Lehetünk kicsik vagy nagyok, fiatalabbak vagy idősebbek, lehetünk egyedül vagy társaságban, egészen biztos, hogy megtaláljuk a saját magunknak való játékot! A mai bejegyzésben megmutatom nektek a világ 10 legszórakoztatóbb, legőrültebb és legnépszerűbb vidámparkjait széles e világon!

vidampark_havasi_dorka_blog_1.jpg

 

10. Parques Reunidos, Madrid, Spanyolország

Nem is olyan messze tőlünk, Madridban óriási élet van ebben a parkban, ahol évente megközelítőleg 20 millió ember tesz látogatást, és mint franchise, 3 kontinensen és 14 országban vannak jelen! Elég széles a portfóliója, hiszen amellett, hogy vidámpark, komplett állatkerttel, víziparkkal, siklóval és tematikus parkokkal rendelkezik.

További információk: http://parquesreunidos.com

paraques_vidampark_havasi_dorka_blog.jpg

9. SeaWorld Parks & Entertainment, Orlando, USA

A több mint 57 éve működő, amerikai vidámpark franchise 6 nagyvárosban van jelen és éves szinten több mint 22 millió szórakozni vágyót fogad. Itt is széles a repertoár, a vidámparki részleg mellett nagyon híres a különleges az állatbarát víziparkjáról, ahol lehetőség van strandolni illetve a delfinekkel együtt úszni!

További információk: https://seaworldparks.com/

seaword_havasi_dorka_blog.jpg

 

8. Cedar Fair, Kalifornia, USA

Az amerikai parkok nagyon tudhatnak valamit, hiszen sok amcsi vidámpark szerepel a listán. Ahogyan a Cedar Fair park is büszke lehet éves szinten a 24 millió turistájára és a 13 vidámparkjára, amit az államokban üzemeltet. A vidám játékok mellet helyet kapnak koncertek, különböző fesztiválok ( Oktoberfest, bor és étel fesztivál, szeder fesztivál és hispániai fieszta party is), ünnepek (halloween, karácsony, húsvét). Ezek a pluszprogramok teszi a parkot olyan otthonossá és közkedvelté.

További információk: https://www.cedarfair.com/

cedar_fair_vidampark_havasi_dorka_blog.jpg

7. Chimelong, Guangzhou, Kína

A változatosság kedvéért fontos megemlíteni egy ázsiai parkot is, amely szintén nagyon látogatott. Az elmúlt évben több mint 27 millióan élvezték ki a park adta csodás élvezeteket! Amellett, hogy vidámparkja nagyon széles körű, azaz rendelkezik szafariparkkal, víziparkkal, cirkusszal és madár parkkal, a messziről érkezőeket külön, saját tematikus szállodáiban vendégeli meg luxus körülmények között! 

További információk: http://int.chimelong.com/

chimelong_vidampark_havasi_dorka_blog.jpg

6. Six Flags, Los Angeles, USA

A több mint 18 parkkal rendelkező Six Flags, hódító hadjáratba kezdett hisz nem rég nyíltak meg szórakoztató komplexumai Kínában és az Emirátusban is! Parkonként több mint 40 száguldó hullámvasúttal szolgál, szabadtéri színpadi előadásokkal, étteremmel, plázával és Disney hősök felvonultatásával kápráztatja el az oda érkezőket! Most Óriási akciókkal kedveskednek! Csekkold le!

További információk: https://www.sixflags.com/

six_flags_vidampark_havasi_dorka_blog.jpg

 5. Fantawild, Guangdong, Kína

Egy kínai vidámpark franchise, amely alig 17 év alatt 14 vidámparkot vezet Kínában és éves szinten 31 millió embert csalogat oda. Amellett, hogy egy álomvilág tematikájú vidámparkkal és sci-fi kalandparkkal, víziparkkal és saját filmstúdióval rendelkezik, nagy hangsúlyt fektetnek a kínai hagyományok őrzésére, így egy kínai kultúrára és mondakörre épülő parkkal is büszkélkedhetnek!

További információk: http://www.fantawild.com/

fantawild_vidampark_havasi_dorka_blog.jpg

4. OCT Park, Shenzhen, Kína

Mindenféle túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy Kína leglátogatottabb parkja! Évi 32 millió látogatóval abszolút felveszi a versenyt és Ázsia legjobbjának lenni igazán megtisztelő cím! A parkban megtalálható egy kínai hagyományőrző park, művész galéria, művészet center, múzeumok, színházak, éttermek, hotelek és a park egyik legütőképesebb adottsága, hogy a világ leghíresebb építményeinek makettjét egy helyre sorakoztatja fel!

További információk: http://www.chinaoct.com/

oct_vidampark_havasi_dorka_blog.jpg

3. Universal Parks & Resorts, Orlando, USA

A bronzérmes Universal stúdióról már rengetegen hallottunk, ami nem csoda hisz az Universal filmstúdió hivatalos vidámparkja ahol a legközkedveltebb filmjeink, meséink világa elevenedik meg és tárul a szemünk elé! A teljesség igénye nélkül párat kiemelnék: Harry Potter, Walking Dead, Gru, Transformers, Jurassic Park, Múmia, Shrek stb. Ezek mindegyikének van egy nagyobb bázisa ahol hullámvasutakon és más játékokon mérhetjük fel bátorságunkat és kényeztethetjük magunkat a shopokban! Ezek mellett évi szinten több mint 47 millióan kíváncsiak a parkra.

További információk: http://www.universalstudioshollywood.com/

universal_studio_havasi_dorka.jpg

2. Merlin, Pool, Egyesült Királyság

A legnagyobb európai szórakoztató központ! 24 országban vannak jelen 4 kontinensen! Rengeteg kalandparkja, víziparkja és vidámparkja mellett nagyon híres a Madame Tussauds viaszbaba kiállításáról, ahol a sztárok élethű másaival fotózkodhatunk, a The Dungeons felnőtteknek való történelmi horror kiállításáról, Wildlife nevű állatkertjéről és a LegoLandről amely óriási népszerűségnek örvend és jelentős fiatalt csábít oda! Éves szinten 61 millióan látogatják meg ezt a szórakoztatási metropoliszt!

További információk: https://www.merlinentertainments.biz/

merlin_vidampark_havasi_dorka_blog.jpg

 

1. Walt Disney Parks, Kalifornia, USA

Bizonyára ez a legismerősebben csengő név mind közül! Nem véletlenül. A 46 éves vidámpark nagyhatalom az elmúlt évben –kapaszkodj meg- 140 millió turistát szórakoztatott a világ számos pontján. Itt aztán egy hét is kevés lenne ahhoz, hogy mindent alaposan körbejárjunk, hiszen annyi impulzus éri az embert. A klasszikus Disney kastélyon kívül, víziparkok, állatkertek, strandok, színpadok és azokon bemutatott Disney musicalek tekinthetőek meg, természetesen itt is külön tematikák szerint bontva. Breaking News: Már az Avatar c. film színterét, világát is meglátogathatjuk! Ne hagyd ki ezt az életre szóló élményt, legközelebb Franciaországban látogathatod meg!

További információk: https://disneyworld.disney.go.com/

disney_park_vidampark_havasi_dorka_blog.jpg

 

Ha tetszett ez a cikk, csatlakozz a Havasi Dorka Facebook oldalamhoz és oszd meg a tartalmat,hogy más is gyönyörködhessen a képekben :) 

A Blogon érdekesebbnél-érdekesebb utazó tippek, jó tanácsok, úti célok, olcsó repjegy és szállás ajánlatok és lélegzetelállító fotók,tartalmak várnak Rád, hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj.

5 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://havasidorka.blog.hu/api/trackback/id/tr9112563609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gabborka 2017.06.06. 15:27:50

Az orlandói Universalban nincs Walking Dead Attraction, csak a hollywoodi parkban. Ez utóbbi címét linkelted a floridai park bemutatásánál... Illusztrációs képként pedig a PortAventura egyik hullámvasútját tetted be, amely cég még csak jelen sincs az USA vidámparkjaiban :) A többi mondjuk stimmel... bár ami a Universal parkjaiban van (több is van belőle, még Orlandón belül is), az azért messze túlmutat a sima "hullámvasút" definícióján, de tény, hogy nehéz jobb szót találni rájuk, leírni az élményt meg végképp reménytelen vállalkozás, mert nincs hasonlítási pont talán egész Európában sem

amcii 2017.06.06. 15:42:35

Azért elég nagy túlzásnak tartom, hogy a SeaWorld parkot állatbarátnak titulálod. Úgy gondolom, ha egy kicsit utána néznél, megtudnád, hogy rengeteg állat pusztult már el (vagy éppen most is szenved) a helyen, szóval nem hinném, hogy ez a jelző illene rá. :) Tudom, hogy nem ez volt az alap koncepció, de ha már leírsz valamit, az hiteles is legyen.

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.06.06. 16:34:21

@amcii: Kedves Amcii :) Köszönöm a kommentet! Sajnos előfordulhat, hogy emberi meggondolatlanság miatt elhullanak az állatok! Maga a Park állatbarátként titulálja magát, és biztos vagyok benne, hogy igyekeznek megelőzni a baleseteket! További szép napot! :)

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.06.06. 16:41:38

@gabborka: Köszönöm a kommentet! Természetesen egy olyan nagy Park, mint az Universal vagy bármelyik másik, több komplexummal is rendelkezik, így előfordulhat a cikkben keveredés! :) A képet kijavítom, külön köszönöm,hogy felhívta rá a figyelmet! Megtisztelő, hogy ennyire tüzetesen átnézte a cikkemet! További szép napot!
süti beállítások módosítása