Kiss Dorka

Mindig Úton!

13+1 világsztár, aki fellépett már a Szigeten!

2017. augusztus 14. 22:42 - Baranyi Dorina

Eredeti koncert fotókkal!

 

A Sziget fesztivál idén ünnepli 25. évfordulóját. Egy biztos: Óriási fejlődési íven ment keresztül, hiszen az európai szinten is nagyra becsült fesztivál számos világsztárt hozott már el hozzánk. Ebben a cikkben összegyűjtöttem a Sziget történelmében a legmeghatározóbb sztárokat, akik tovább színesítették a fesztivál programját.

 sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

13+1. Iggy Pop

A Punk keresztapja többször is tiszteletét tette a fesztiválon. A legelső alkalomra 1996-ban került sor. A gyermekcipőben járó Pepsi Sziget abszolút sztárja volt, aki nagy létszámú tömeget vonzott oda.

iggy_pop_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

13. David Bowie 

Talán nem sokan tudják, de David Bowie  ’97-ben  játszott az akkori Pepsi Szigeten! Óriási eredmény volt, hogy az akkor még csak pár éves fesztivál egy ilyen komoly előadót el tud csábítani!

david_bowie_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

 12. Green Day

A mai napig aktív punk rock zenekar is a ’98-as Pepsi Szigeten lépett fel először, és hosszú idő után most 2017-ben látogattak meg minket újra. Reméljük a következő koncertjükre már nem kell olyan sokat várni!

greenday_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

11. Rammstein

Be kell valljam, hogy a 1998-as fesztiválon egy másik nagy név is fellépett, aki nem más mint a német metált megalapító Rammstein.  Igen termékeny évről beszélünk, érezhető, hogy ekkor nőtte ki magát a Sziget akkorává, hogy már ilyen gazdag repertoárral szolgálhatott a fesztiválozóknak.

rammstein_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

10. RUN DMC

A 2001-es rendezvény keretein belül a világ egyik leghíresebb és legszámottevőbb hip-hop bandája lépett fel. A fesztivál már akkor is bebizonyította, hogy a különböző műfajú zenék milyen jól megférnek egymás mellett.

run2.jpg

 

9. Iron Maiden

A brit heavy metal együttes először 2008-ban majd 2010-ben is egy kulcsfontosságú fellépő volt a Szigeten! Bár a zenekar tagjai már nem fiatalok, eszméletlen jó bulikat csinálnak!

iron_maiden_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

8. Jamiroquai

A funk szupersztár 2008-ban nyűgözte le a fesztiválozókat nagyszabású műsorával, ahol hatalmas bulit csapott! Sokáig emlegették azt a koncertet!

jamiroquai_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

7. Sex Pistols

A világhírű punk rock banda is a 2008-as Szigeten lépett fel, ahol kitüntetett figyelemben volt részük! Az ilyen legendákra kiváltképp figyelnek a szervezők, és igyekszenek minden elhívott előadónak teljesíteni kívánságaikat!

sex_pistols_sziget_havasi_dorka_blog.jpg

 

6. Prince

A funk, rock és az R&B ötvözőjét, a nemrégiben elhunyt Prince-t 2011-ben láthattuk vendégül, ami a Sziget eddigi történetének legnagyobb dobása volt. Természetesen teltházas, nagyszabású, három órás koncertet adott, amire eddig nem nagyon volt példa.

prince_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

5. Snoop Dog

A 2012-es Sziget 20. évfordulójának megünneplését komolyan vette emberünk, Snoop Dog, és készségesen kezelte az őt körülvevő nyüzsgést, amit a jelenléte váltott ki. Elmondása szerint nagyon jól esett neki a közönség szeretete, és mivel nem nagyon jár Európába turnézni, ez egy nagyon különleges élmény volt számára.

snoop_dog_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

4. David Guetta

A francia Dj tavaly repetázott, hiszen már 2013-ban is nagyszínpados fellépő volt, mint ahogyan a 2016-os évben is. Mostanában gyakran látogatja kis hazánkat hisz 2015-ben a Volt fesztiválon is fellépett, teltházas koncertet tartva.

david_guetta_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

3. Robbie Williams

Nagyon komoly szervezés állt a mögött, hogy a magyar és külföldi rajongók a Sziget színpadjánál tombolhassanak Robbie Williams előtt. A rendezők szerint egy nagy adag szerencse kellett, és mély zsebek. Robbie Williams eddig soha nem látott összeget kért el, amelyet a szerencsére sikerült kigazdálkodni a teltházas koncert után.

robbie_williams_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

2. Rihanna

Az egymillió dolláros gázsit bezsebelő Rihanna fellépése botrányosra sikeredett. A pályafutása csúcsán lévő énekesnő egy roppant kínos koncertet adott, ami óriási csalódottságot okozott,hiszen a félplayback és az érdektelenség csak egyike azon jelzőknek, ami Rihanna show-ját jellemezte. Érdekesség, hogy a kezdetben teltházas közönség a koncert végére szétoszlott és a nézők egynegyede várta csak ki a végét

rihanna_sziget_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

1. Pink

Pink nevét mostanában rengeteg óriás plakátról, szórólapról láthattuk viszont, hiszen a 25. Sziget születésnapi buliján lépett fel pár nappal ezelőtt. Azt viszont már kevesebben tudják, hogy pont 10 éve, a 2007-es Szigeten is kiemelt vendégnek számított. Az idei koncertjével igazán elégedettek voltak a fesztiválozók hiszen hatalmas show-al kedveskedett nekünk.

pink_szifet_fesztival_havasi_dorka_blog.jpg

 

Ha tetszett ez a cikk, csatlakozz a Havasi Dorka Facebook oldalamhoz és oszd meg a tartalmat,hogy más is gyönyörködhessen a képekben :) 

A Blogon érdekesebbnél-érdekesebb utazó tippek, jó tanácsok, úti célok, olcsó repjegy és szállás ajánlatok és lélegzetelállító fotók,tartalmak várnak Rád,  hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj.

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://havasidorka.blog.hu/api/trackback/id/tr10012748210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mostly Harmless 2017.08.15. 19:35:29

"a német metált megalapító Rammstein"

a T. blogger ezek szerint se az Acceptről, se a Scorpionsról, se a Helloweenről nem hallott még...
süti beállítások módosítása