Kiss Dorka

Mindig Úton!

6 valós helyszín ahol a Trónok Harcát forgatták!

2017. július 18. 15:44 - Baranyi Dorina

Mesés képekkel és izgalmas túraútvonalakkal

Kijött az új évad! Elevenítsd fel te is a mesés helyszíneket! A világ legnépszerűbb és legnézettebb sorozata nem csak az izgalmas karakterek, titkos összeesküvések, korhű jelmezek miatt olyan megkapó, hanem a lélegzetelállító környezet miatt is! 


tronok_harca_havasi_dorka_blog.jpg

 

1. Észak-Írország

 

Stark rajongók figyelem! Emlékszel még az 1. évad idilli családi képére, ahol egybe volt mindenki és Deres összetartott? Akkor még csak közelített a tél. Nos, Belfasttól nem messze pontosabban Castle Ward közvetlen közelében található meg az egyik leghíresebb csomópont. A sorozatban közkedvelt prémes köpeny itt is kellék, sőt szinte már osztogatják a turistáknak, akik megtanulhatnak íjászkodni, lovagolni mint ahogyan Bran és John Snow is tette az elején. 

Katt: Trónok Harca idegenvezetős túra

eszak_irorszag_tronok_harca_havasi_dorka_blog.jpg

2. Izland

 

A Másokat és az embereket elválasztó óriás, mágikus fal megjelenítésének helyszínéül Izland hideg és csúcsos, szigorú hegycsúcsait választották. Látványra szinte teljesen ugyanolyan mint a sorozatban, mintha nem is használtak volna sok utómunkát. Ha itt járunk bejárhatjuk a kísértektől hemzsegő erdőket, megnézhetjük honnan jönnek a Mások vagy megleshetjük a helyet, ahol John Snow és szerelme, Ygritte kacérkodott.

Katt: Trónok Harca idegenvezetős túra

izland_tonok_harca_havasi_dorka_blog.jpg

 

3. Spanyolország

 

A hatodik évad forgatása javarészt Spanyolországban zajlott le. A fülledt, túl zsúfolt utcák, a terrakotta színek, a napsütötte tájak mind mind olyan hatást keltenek mintha belecsöppentünk volna egy rég letűnt középkori világba. Egyébként olyan helyeken vették fel Királyvár, Bravos, Dorne jeleneteit mint Girona, Sevilla, Guadalajara, Barcelona, Cordoba. Ja és van egy nagyon szuper Trónok Harca tárlat is idegenvezetővel! Ha nagy fan vagy, ott a  helyed!

Katt: Trónok Harca idegenvezetős túra

spanyolorszag_tronok_harca_havasi_dorka_blog_1.jpg

 

4. Horvátország

 

Bizony bizony a HBO stábjának igen jó ízlése van, hiszen Horvátország sziporkázik a természeti adottságaitól! Ahogyan a sorozatban is láthatjátok rengeteg lélegzetállító panoráma tárul a szemünk elé. Például Daenerys jelenetei! A legfőbb forgatási hely Dubrovnik, amely jól kivehető a sorozat nézése közben is, de előszeretettel forgatnak Splitben és Sibenikben is. Tudtad, hogy magyar statiszták is közreműködtek a sorozatban?

Katt: Trónok Harca idegenvezetős túra!

horvatorszag_tronok_harca_havasi_dorka_blog.jpg

 

 5. Görögország

 

Ahogyan a listában láthatjuk az összes Európai ország. Ennek több oka is van természetesen. Egyrészt mert vannak olyan helyszínek, mint például Horvátország ahol nem olyan költséges a forgatás mint mondjuk az Egyesült Államokban. Szerényebbek az árak. Másrészt Európában relatíve nincsenek távolságok, a stáb hamar tud repülni és nincs olyan vészesen nagy időeltolódás sem. Persze ez csak a jéghegy csúcsa. A Görögországban lévő Meteorák különleges domborulatai között vették fel Eyrie- kastélyát, ahol Tyrion légi cellájában raboskodott.

meteorak_gorogoraszag_havasi_dorka_blog.jpg

 

6. Marokkó

 

És jöjjön a kivétel, amely jól megerősíti a szabályt. Marokkó Észak-Afrikában található és mondanom sem kell, gyönyörű mediterrán helyeket kölcsönöz a sorozatnak. Tökéletes helyszín a Sárkányok Anyjának, ami nem véletlen hisz a horvátországi jelenetek mellett rengeteg marokkóit is tűzdeltek bele, amely megadja azt az utánozhatatlan keleti ízt. Érdekesség, hogy Ait Benhaddou ősi városába is bebocsájtás kaptak, amely  része az UNESCO Világörökségének.

Katt: Trónok Harca idegenvezetős túra

marokko_tronok_harca_havasi_dorka_blog.jpg

 

Ha tetszett ez a cikk, csatlakozz a Havasi Dorka Facebook oldalamhoz és oszd meg a tartalmat,hogy más is gyönyörködhessen a képekben :) 

A Blogon érdekesebbnél-érdekesebb utazó tippek, jó tanácsok, úti célok, olcsó repjegy és szállás ajánlatok és lélegzetelállító fotók,tartalmak várnak Rád,  hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havasidorka.blog.hu/api/trackback/id/tr2312671085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása