Kiss Dorka

Mindig Úton!

Hivatalos: Ezek a világ legszebb tengerpartjai!

2017. július 16. 15:24 - Baranyi Dorina

Bár arra a kérdésre válaszolni, hogy melyek a világ legszebb tengerpartjai elég nehéz. De egy friss, 2017-es több ezer embert megmozgató kérdőív alapján kiderült, hogy melyek a világszerte legkedveltebb helyek. A felmérés körülményeiről annyit, hogy egy amerikai utazó guru honlapján indult futótűzként a szavazás, és annyira összetettnek bizonyult, hogy aztán hamar felkapta a média is. Nos, ne húzzuk tovább a időt, íme a lista: 

 

a_vilag_legszebb_tengerpartjai_havasi_dorka_blog.jpg

 

12. Horseshoe Bay, Bermuda

Bár sok rejtély övezi a helyszínt és emiatt sok kíváncsi ember megfordul a Bermudán, de nem feledkezhetünk meg a gyönyörű partjai mellett sem. A sziget legkedveltebb tengerpartját mutatom be most nektek, ami igazán izgalmas lehet a kisgyerekes családok és a sziklás vidéket kedvelő mászók számára.  A helyi jellegzetességhez tartozik a finom, puha rózsaszínes homok, és a nagy hullámok! 

horsehoe_bay_bermuda_havasi_dorka_blog.jpg

11. Blue Beach (La Chiva), Vieques, Puerto Rico

Hosszú, homokos partja és a kék 1000 árnyalatában pompázó tiszta vize, izgalmas történelmi múltja teszi a Karib-térség egyik legizgalmasabb tengerpartjává! Igen, jól olvastad, korábban itt működtették az amerikai haditengerészeti kiképző állomást, amely ma már a Nemzeti Vadvédelmi Menedék Tanács birtoka alatt áll. Ja, és ha búvárkodásra kerülne a sor, rengeteg kis titkos barlang és rejtett vízalatti pontok szemtanúi lehetünk!

blue_beach_puero_rico_havasi_dorka_blog.jpg

10. Trunk Bay, St. John, USVI

Az előző cikkemben, már megemlítettem e csodás partot, amely jól megérdemelten szerepel a listán.  Történelmi érdekessége, hogy az iparmágnás Laurence Rockefeller a híres Rockefeller família tagja adományozta oda a szigetet, a mai napig birtokló Virgin szigetek Nemzeti Parknak. Nagyon fotogén helyről van szó, így rengeteg háttérképről, képeslapról vagy akár hűtőmágnesről lehet ismerős! 

trunk_bay_st_jonh_havasi_dorka_blog.jpg

9. Lindquist Beach, St. Thomas

Egy védett, 21 hektáros karibi partól van szó, amely annak ellenére, hogy milyen előkelő helyezést ért el a listán, nagyon családias és nyugis atmoszférával rendelkezik!  Adott a fehér homokos tengerpart, a türkizkék víz és a mesebeli zöld környezet. Ha még ez sem elég, elfogyaszthatjuk piknikünket a kókuszdió-ligetben és a tengeri szőlőfák alatt!

lindquist-beach_havasi_dorka_blog.jpg

8. Treasure Beach, Jamaica

A sziget 6 mérföld azaz majdnem 10 km hosszú, amely több öbölre tagolódik. A tengerpartot körülvevő kis falu halászattal foglalkozik, így itt kiélhetik magukat a gourmet kedvelő utazók, hiszen tengeri herkentyűből nincs hiány! Ezen a helyen tökéletesen ötvöződik a sport ( búvárkodási, vitorlázási lehetőség ) és a kultúrális  ( helyi művészek kiállításai, koncertjei ) értékek.

treasure_beach_jamaica_havasi_dorka_blog.jpg

7. Tikehau Island, Francia Polinézia

Gondoltad volna, hogy amellett, hogy a sziget kifogástalan trópusi egzotikum, azaz fehér homokos partja van, tiszta, égszínkék vize, és nagyon gazdag élővilága, telis tele trópusi gyümölcsökkel és állatokkal, ez a hely büszkélkedik  a világon a legnagyobb hal koncentrációjával? Egyébként kb. 55 percnyire van Tahititől, így ha arra járunk, ugorjunk be ide is!

tahiti_havasidorka_blog.jpg

6. Bathsheba Beach, Barbados

Robusztus, vad, érintetlen. Néhány szó csupán amely megfogalmazódik bennünk, ha a helyre gondolunk. Óriási kultúrája van itt a szörfözésnek, nem ritkák errefelé a versenyek sem. Éppen emiatt az úszás, búvárkodás kiszorul innen, de a hely iszonyatosan népszerű, és igazi Instagram kép bázis is.

barbados_havasi_dorka_blog.jpg

5. Dreamland Beach, Bali

Végre egy kis Ázsia! A listában eddig főként a Karib-térség szépségei szerepeltek, de ne feledkezzünk meg róla, hogy minden kontinens rendelkezik természeti kincsekkel! Ezt a helyet csak az 1970-es években fedezték fel, és azóta megállíthatatlanul terjed a sziget hírneve. Szerencsére megőrizte családias jellegét, kis turisztikai shoppok, bazárok és strandfürdők tarkítják.

dreamland-beach-in-bali_havasi_dorka_blog.jpg

4. El Nido, Palawan, Philippines

Az egyik személyes kedvencem!  Nagyon komoly mészkőképződési jelenségekkel tarkított hely és leírhatatlanul finom szemcsés homokkal rendelkezik. Nos, bármennyire is imádjuk a Karib-tenger partjait, ez a tengerpart abszolút felveszi a versenyt a fentiekkel említettekkel. Egy biztos, ha egyszer eljutsz ide, nincs kiszállás, legközelebb is elfog vágyódni a szíved!

el_nido_philippines_havasi_dorka_blog.jpg

 

3. Sunset Beach, Oahu, Hawaii

A világ egyik legideálisabb helyszíne a szörföléshez! Nagyon komoly turisztikának örvend ami nem véletlen hisz Hawaii-ról van szó! Ideális lehet az extrém sportot kedvelőknek illetve pároknak is, hiszen ahogyan a part nevében is benne van, festői szépségű naplementében lehet részünk esténként. 

sunset-beach-_hawaii_havasi_dorka_blog.jpg

2. Honopu Beach, Kauai, Hawaii

Meglehetősen nehéz erre a partra rátalálni hiszen vagy vitorlás hajóval tudjuk meglátogatni a szigetet vagy pedig a szintén Hawaii Kalalalu Tengerparttól kell úszva megtennünk a negyedmérföldnyi távot. A szigetet óriási kősziklák szegélyezik és puha, fehér homokos tengerparttal rendelkezik! Érdekesség, hogy olyan híres filmeket forgattak itt, mint a King Kong vagy az India Jones: Az elveszett frigyláda fosztogatói.

honoup_beach_hawaii_havasi_dorka_blog.jpg

1. Honokalani Beach, Wai'anapanapa State Park, Maui, Hawaii

Igen, igen Hawaiii! Egyértelműen 2017 legkedveltebb és leglátogatottabb helyszíne a turisták körében. Bár ebben semmi meglepő sincsen. Az első helyezett különlegessége abban rejlik, hogy a türkiz színű vizet fekete- jól olvasod- homok ölel körül! A fekete homok  valójában a sok kis lávakövekből áll, amely nagyon jót tesz talpunknak. Ha ide látogatunk el, sok programunk lesz: búvár túrák, szörfözés, tengeralatti barlangok felfedezése stb. :) 

honokalani-beach-hawaii_havasi_dorka_blog.jpg

Ha tetszett ez a cikk, csatlakozz a Havasi Dorka Facebook oldalamhoz és oszd meg a tartalmat,hogy más is gyönyörködhessen a képekben :) 

A Blogon érdekesebbnél-érdekesebb utazó tippek, jó tanácsok, úti célok, olcsó repjegy és szállás ajánlatok és lélegzetelállító fotók,tartalmak várnak Rád,  hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj.

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://havasidorka.blog.hu/api/trackback/id/tr8112637911

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kolispotting 2017.07.17. 14:22:25

Sehol egy Délkelet-Ázsia? Balit leszámítva mondjuk...

Phuket és Krabi között simán megvan ez a szint: iranythaifold.net/latnivalok-infok-phuketrol/

ComLo 2017.07.17. 16:21:03

@Kolispotting: Bali és Phuket olyanok DK Ázsiában mint SIófok petőfi sétány a Balatonparton. Messze jobb helyeket találni nála, és a híre miatt, a legalja söpredéktől hemzseg az egész. Phuket mondjuk tényleg szép, de egyes részeken pl több oroszt hallasz mint moszkvában.
DK Ázsiában, ha jót akarsz, nem felkapott, kis szigeteket keresel fel. Sokkal természetközelibb, sokkal szebb, és meglesz a felfedezés öröme is. Pl a fenti képek mindegyikénél, képzeld hozzá, hogy a képen túl, ez hemzseg a túristáktól, azoknak minden hátrányával együtt.

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.07.17. 16:35:47

@Kolispotting: Igen, nos ez egy online felmérés volt, amely főleg a külföldi és kiváltképp az amerikai emberek izlését kívánta felmérni :) Természetesen ez országonként eltérhet :) És igen, nem szabad Ázsiáról elfeledkezni, köszönöm a kommented, így ez egy szuper téma lesz legközelebb :)

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.07.17. 16:39:12

@ComLo: Köszönöm a kommented, Ázsiában természetesen más körülmények között élnek az emberek, más kondíciók vannak és természetesen a távol-kelet sok embert izgalomba hoz. Szerintem érdemes az embernek próbálkozni, minél több helyre eljutni, hogy eldönthesse melyik is válik be igazán :)

breathy_blip2.wav 2017.07.17. 16:46:44

Szia Dorka, ha legkozelebb El Nidoba jossz akkor dobj egy emailt elotte(info@exoticloops.com) es korbeviszlek ;) 2 eve vagyok kint, korbemotoroztam az egesz szigetet (motoros turakat csinalunk), szoval tudok par relytett helyrol ami a Tour A,B,C,D nel jobb. :P

Tehetséges ugandai buzi 2017.07.17. 16:54:49

Kis segítség: a "Philippines" az magyarul úgy van, hogy Fülöp-szigetek.

breathy_blip2.wav 2017.07.17. 17:04:55

@Tehetséges ugandai buzi: Ha mar ennyire: "The Philippines" hivatalosan angolul

studkell 2017.07.17. 17:57:33

"Az első helyezett különlegessége abban rejlik, hogy a türkiz színű vizet fekete- jól olvasod- homok ölel körül!" - posztoló

A gondolatjel ne kötőjel legyen. Mondjuk - valahogy - így kéne.

Hefe 2017.07.17. 18:29:23

a lista elerol lemaradt a legjobb: 1. Lapos Beach, Szeged, Magyarorszag

Brix 2017.07.17. 18:34:57

Biztos főleg amerikaiakat kérdeztek meg...Sehol egy európai tengerpart? Nekem a görög-szigetek a legszebbek, mert ott együtt van minden: szépség, kulturáltság, biztonság
Szerintem a mai világban már komplexen kell megvizsgálni egy utazási célpontot. Pl. a karibi szigetek extrém módon drágák és közbiztonság sem valami fényes...

Sanda gyanu 2017.07.17. 19:20:42

@breathy_blip2.wav: Ne nekem mondd, nem én írtam így a négyes pontnál...

:-D

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.07.17. 21:13:55

@breathy_blip2.wav: Woow, köszi a segìtséget, ha arra járok felkereslek! :)

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.07.17. 21:22:16

@Brix: Köszönöm a kommented :) Sajnos nem minden lista lehet mindenki számára kielègítő :) Ez egy szubjektív lista, egy apró kis válogatás a sok sok ezer tengerpartból :)
De tarts velem, mert remélem tudok mèg szép képekkel és értékes tartalommal szolgálni! :)

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.07.17. 21:24:32

@Tehetséges ugandai buzi: Elnézést ez zavaró? :) Ha igen kérlek jelezz, kijavítom!

Tehetséges ugandai buzi 2017.07.18. 21:25:44

@Havasi Dorka: Igen, egy picit zavaró. :-)

Én még így tanultam, ilyen néven és ha jól emlékszem, nálunk még hivatalos nyelv a magyar.

Hatezer olyan eset volt már a történelemben, amikor létezik egy földrajzi helynek magyar neve és juszt is az angol átiratot nyomják.
süti beállítások módosítása