Kiss Dorka

Mindig Úton!

8 tökéletes úti cél Magyarországon

2017. június 11. 19:53 - Baranyi Dorina

Az elmúlt cikkekben gyönyörű külföldi helyeket mutattam be, azonban ne feledkezzünk meg a belföldi kincseinkről sem! Következzen egy nagyszerű képválogatásból álló, olcsó szállás ajánlatokat tartalmazó cikk. Ne feledd: Nem kell külföldre utaznod ahhoz, mesebeli tájakat láthass! Itt biztosan megtalálod a következő álom nyaralásod célpontját!

havasi_dorka_blog_egynapos_uti_cel.jpg

 

( Ha több napot is szeretnél ezeken a helyeken tartózkodni, a linkekben találsz szállás ajánlatokat is! )

8. Rónaság, Dél-Alföld

Tudtad, hogy hazánkban található Európa egyik legnagyobb egybefüggő síksága? A rónaság vályogházait szépen felújított, modernizált állapotban , a 21. századbeli elvárásoknak megfelelően adják ki az oda érkező turistáknak. Ezen a vidéken újra átélhetjük a magyarság múltját, hiszen kipróbálhatjuk a lovasíjászatot, és ha megszomjaztunk meríthetünk a gémeskútból is,de inkább keressünk fel egy hangulatos kis kocsmát.  

Olcsó szállás ajánlat: ITT! 

egynapos_uti_cel_havasi_dorka.jpg

7. Ipolytarnóc

Ha kíváncsi vagy, hogy milyen lehetett Magyarországon az élet több ezer évvel ezelőtt és izgat ennek a réges rég letűnt kornak az ősmaradványai, megkövült erdeje, ezt a helyet meg kell látogatnod! Bár természetvédelmi területről van szó,amely csaknem 20! millió év élővilágának tárgyi emlékét hordozza magába, szervezett túra keretein belül bárki meglátogathatja a helyet!

Olcsó szállás ajánlat: ITT!

ipolytarnoc_havasi_dorka_blog.jpg

 

6. Szalajka-völgy

Ugye Neked is ismerős ez a képeslapokon is kitűnően mutató vízesés? Nos, ez a hely Szilvásváradon található, nem messze Egertől, és a Bükk hegységhez tartozik. A hely legnagyobb büszkesége a Fátyol-vízesés, amely egy kiemelkedő természeti szépsége kishazánknak! Ja, és egy nagyon helyes Erdei Vasútjuk is van, amely kényelmes, árnyékos menedéket szolgál, hogy aztán még jobban szemügyre vegyük a helyszínt.

Olcsó szállás ajánlat: ITT! 

szalajka_volgy_havasi_dorka_blog.jpg

5. Rudabányai bányató

Gondolta volna, hogy itt található hazánk legmélyebb álló vize? Közel 60 méter mély! Ahogy a nevében is benne van, egy külszíni bányaművelés után visszamaradt területről van szó! Gyönyörűen bekebelezte a zöld élővilág a tó körvonalát, de partjára jellemző, hogy szigorú sziklák határolják. A tó nem alkalmas horgászatra és a csobbanásra sem, hiszen vize nagyon hideg és hirtelen mélyülő.

Olcsó szállás ajánlat: ITT! 

rudabany_ahavasi_dorka_blog.jpg

 

4. Egerszalóki sódomb

Figyelem! Egy abszolút kuriózum! Egerszalókon 410 méter mélyről feltörő 65-68 Celsius-fokos meleg vizű hőforrás domboldalon lefolyó vize csodálatos természeti képződményt, egy 120 négyzetméteres mészkőlerakódást épített ki. Maga a domb 18 méter magas és a feltörő vízből kicsapódik a mész. A lerakódás évről évre növekszik, és egyre jobban beborítja az egész domboldalt. Fehér mészkőteraszok, csipkés párkányok és mészkőfüggönyök jönnek létre, ahogy a víz megakad a talaj természetes domborulatain. ( forrás: http:/velemenyarena.hu)

Olcsó szállás ajánlat: ITT! 

egerszaloki_sodomb_havasi_dorka_blog.jpg

 

3. Somoskői bazaltorgona

Nem messze Salgótarjántól és a Szlovák határtól helyezkedik el ez a település! Hihetetlen miket tud produkálni anyatermészetünk! A  8-9 méter hosszú, keskeny bazaltoszlopok orgonasíp módjára helyezkednek el, és nem messze tőle egy középkori vár is található elképesztő panorámával. A vidéken rengeteg hasonló vulkanikus szépség található! Ne hagyd ki!

Olcsó szállás ajánlat: ITT! 

somoskoi_bazaltorgona_havasi_dorka_blog.jpg

 

2. Tihanyi őslevendulás

Na jó. Ez a helyszín kihagyhatatlan! Egyszerűen tökéletes választás! A Magyar tenger közelében lévő levendulás, mintegy 30 hektáron terül el és Tihany 1920-as évek óta meghatározó ipari célú levendulaültetvénye! Ajánlom figyelmedbe a Levendula fesztivált, ahol részt vehetsz a Szeddmagad akcióban is. Garantáltan gyönyörű fotókat fogsz készíteni!

Olcsó szállás ajánlat: ITT! 

tihany_levendula_havasi_dorka_blog.jpg

1. Aggteleki cseppkőbarlang

Igen, igen sejthető volt az első helyezett, hiszen kit nem kápráztat el az ősi cseppkőbarlang ? Olyannyira híres és elismert természeti csoda ez, hogy az UNESCO Világörökségi védelme (1995) alatt áll. Az Aggteleki-cseppkőbarlang járatait a befolyó vizek tágították hatásukkal, és a vízzel besodort kavicsok pusztító munkájával. A mészkőrepedésekbe beszivárgó, és a víznyelőkön keresztül bejutó víz barlangi patakként évezredek alatt folyosókat, óriási termeket hozott létre. ( forrás: http:/velemenyarena.hu) A barlang maga az Aggteleki Nemzeti Park része és bárki számára látogatható!

Olcsó szállás ajánlat: ITT!

aggteleki_cseppkobarlang_havasi_dorka_blog.jpg

Ha tetszett ez a cikk, csatlakozz a Havasi Dorka Facebook oldalamhoz és oszd meg a tartalmat,hogy más is gyönyörködhessen a képekben :) A Blogon érdekesebbnél-érdekesebb utazó tippek, jó tanácsok, úti célok, olcsó repjegy és szállás ajánlatok és lélegzetelállító fotók,tartalmak várnak Rád,  hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://havasidorka.blog.hu/api/trackback/id/tr9212586003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása