Kiss Dorka

Mindig Úton!

Európa 12 legkedveltebb tengerpartja

2017. június 06. 16:51 - Baranyi Dorina

 

A hideg és fagyos tél után bátran és örömmel kijelenthetjük, hogy megérkezett a Nyár Európába is! Akár már ma el is kezdhettek pakolni, hisz összegyűjtöttem nektek a 12 legkedveltebb tengerpartot Európa szerte, ami tökéletes választás lehet a nyári vakációhoz, és linkelek nektek be relatíve olcsó szállást is, hogy meglephessétek magatokat az utazás csodás élményével! Ne maradj le!

cinqe1.jpg

 

12. Ballota Beach, Asturias, Spanyolország

Egy igazán nyugodt és csendes atmoszférájú spanyol tengerpart, dús, eukaliptusz növényzettel és kellemesen sós, tengeri levegővel, vadregényes, szinte érintetlen tájjal és fehér homokos partjaival kápráztatja el az oda érkezőket! A hely annyira háborítatlan, hogy a közelben se bárok, se éttermek nincsenek, így jobb, ha piknikezésre pakolsz!

Olcsóbb szállás ajánlat: ITT! 

ballota_beach_havasi_dorka_blog.jpg

 

11. Palombaggia Beach, Porto-Vecchio, Korzika

Korzika Franciaország egyik régiója és a tengerpartot kedvelők körében igen ismert és népszerű. Sokan közülük úgy tartják, hogy a Palombaggia a leggyönyörűbb partja, ami nem csoda, hiszen kristálytiszta, világoskék színű vize és a lágyan simogató, már-már csillogó fehér homokja gondoskodik a tökéletes tengerparti élményről!

Olcsóbb szállás ajánlat: ITT! 

palombaggia_beach_havasi_dorka_blog.jpg

 

10. Mitjaneta Beach, Menorca, Spanyolország

A Spanyolországhoz tartozó szigetet a Földközi-tenger öleli körbe és közvetlen szomszédja Mallorca, ahová akár át is ruccanhatunk! Ha kiszeretnénk élvezni a strand romantikáját, keljünk fel a megszokottól korábban, hiszen ez egy abszolút favorit a strandozók körében és egész nap nagyon népes! A 29 fokos türkizkék víz viszont mindenért kárpótol!

Olcsóbb szállás ajánlat: ITT! 

mitjaneta_beach_havasi_dorka_blog.jpg

9. Cala Agulla Beach, Mallorca, Spanyolország

Azt hiszem, senkinek sem kell bemutatni Mallorca szigetének nevét, hiszen minden túlzás nélkül kijelenthetjük, hogy óriási rajongótáborral rendelkezik, és Európa egyik legnépszerűbb üdülőhelye! Ez a tengerpart egy nagyon igényes, karbantartott strand, ahol ugyancsak pörög a turizmus, de még mindig egy kissé elzártabb, mint Mallorca többi tengerpartja. Ha a közelben jársz, feltétlen ugorj be ide!

Olcsóbb szállás ajánlata: ITT! 

cala_agulla_beach_havasi_dorka_blog.jpg

 

8. Monterosso al Mare, Cinque Terre, Olaszország

Természetesen Olaszország sem maradhat ki a listából, hiszen ugyancsak különlegesen gyönyörű helyekkel rendelkezik, mint ahogyan a többi mediterrán ország is. A Nyitókép bizonyára sokaknak ismerős lehet, de kevesen tudják, hogy ez a városka áll modellt a világszerte érkezők turisták képeinek. Érdekesség, hogy a környék egyetlen strandja itt található!

Olcsóbb szállások ajánlata: ITT! 

monterosso_al_mare_havasi_dorka_blog.jpg

 

7. Moscenicka Draga Beach, Horvátország

Moscenicka Draga egy nagyon bájos kisváros Horvátországban, amely egy nagyon közkedvelt strandot tudhat a magáénak. A Budapesttől mindössze 6 órányira lévő város belátható távolságban van, és tökéletes lehet egy spontán nyári háromnapos kiruccanásra! Lepd meg vele a családodat, barátaidat és pattanjatok be a kocsiba, irány Horvátország!

Olcsóbb szállás ajánlatok: ITT! 

moscenicka_draga_beach_havasi_dorka_blog.jpg

 

6. Zakynthos, Görögország

Egy újabb görögországi paradicsom! A szintén fehér homokos partja és türkizkék vize mellett, lenyűgözőek a lankás dombok, a buja növényvilág, a sziklák markáns elhelyezkedése, a szőlőültetvények és az olivaligetek, amely a hely meghatározó gazdasági ágazatai. A magyar utazók körében is évről-évre népszerűek. Te se hagyd ki!

Olcsóbb szállás ajánlat: ITT!

zakynthos_havasi_dorka_blog.jpg

 

 

5. Spiaggia del Conigli, Lampedusa, Szicília 

Szicília Európa 7. legnagyobb szigete és Olaszország régiója. Érdekesség, hogy a szigetet 5 millióan lakják, és nagyon sűrű az eloszlása! Készüljünk fel, hogy ha ide látogatunk, nagyon sok emberrel fogjuk megosztani a napozás, strandolás örömét, viszont az emberek nagyon szeretik ezt a légkört és évről évre felkeresik a sziget e partját.

Olcsóbb szállás ajánlat: ITT!

szicilia_havasi_dorka_blog.jpg

 

4. Santa Giulia Beach, Korzika

Egy újabb korzikai strand, amely igencsak figyelemre méltó! Ráadásul nem messze található a 11. helyen végzett, Palombaggia Beach- től. Ez a hely az egyik leglátogatottabb strand Korzikán, így érhető a 4. hely! Ha van rá mód, feltétlenül látogassuk meg a helyet, hiszen lenyűgöző Korzika történelme. Érdekesség, hogy Bonaparte Napóleon szülőhelye! Szinte kézzel tapintható a történelem! 

Olcsóbb szállás ajánlat: ITT!

santa_giulia_beach_havasi_dorka_blog.jpg

 

3. Porto Timoni Beach, Korfu, Görögország

Korfu a magyarok számára szintén egy nagyon közkedvelt hely! Amellett, hogy egy ősi helyről beszélünk, ahol a mai napig maradtak fenn várak, régészeti leletek, egy igen elit hely, hiszen rendszeresen felkeresik az európai uralkodócsaládok tagjai illetve hírességek, celebek is! Bátran fogalmazhatunk úgy, hogy tömegturizmus alakult ki a szigeten a szó legnemesebb értelmében! Érdekesség, hogy a kulturális értékét az UNESCO Világörökségi Listájára is rögzítették!

Olcsóbb (SZUPER OLCSÓ)  szállás ajánlat: ITT!

porto_timoni_beach_havasi_dorka_blog.jpg

 

2. Fig Tree Bay, Protaras, Ciprus

Nem messze Törökországtól, megtalálható egy nem is olyan kis sziget Ciprus, ami Európa 3. legnagyobb szigete. Ha ide tervezünk jönni, megnyugodhatunk, hiszen az angol hivatalos nyelv itt, így nem kell számunkra egzotikus nyelven megszólalni! Híres a festői vidékéről, a különleges mediterrán növényzetről és a hamisítatlan zamatos ciprusi gyümölcsökről! Rengeteg Nemzeti Parkja van, ahol az itt nyaraló turisták tényleg úgy érzik magukat, mintha egy botanikus kertben lennének.

Olcsóbb szállás ajánlat: ITT!

ciprus_havasi_dorka.jpg

1. Praia dos Galapinhos, Setubal, Portugália

Igen, igen Portugáliáról se feledkezzünk meg! Olyannyira ne, hogy Portugália feltörekvő turizmusa már világ szinten is látványos, egyre többen és többen özönlenek be ebbe a csodás, mediterrán országba! Útközben meglátogathatjuk Lisszabont vagy Portót is. Ez a strand azért is végzett ilyen előkelő helyen, hisz egy komplett Nemzeti Parkban helyezkedik el. A hely érdekessége, hogy itt forgatták az 1969-es James Bond: Őfelsége titkosszolgálatában c. film zárójelenetét és európai viszonylatokban egy igen olcsó helyről beszélhetünk. Ja, és ha már itt vagyunk, ugorjunk át az Azori- szigetekre is, amely felteszi a koronát a tökéletes nyári vakációra!

Olcsó szállás ajánlatok: ITT! 

praia_dos_galapinhos_havasi_dorka_blog.jpg

 

 

Ha tetszett ez a cikk, csatlakozz a Havasi Dorka Facebook oldalamhoz és oszd meg a tartalmat,hogy más is gyönyörködhessen a képekben :) A Blogon érdekesebbnél-érdekesebb utazó tippek, jó tanácsok, úti célok, olcsó repjegy és szállás ajánlatok és lélegzetelállító fotók,tartalmak várnak Rád,  hogy te is sok és csodás élménnyel gazdagodj.

 

 

 

16 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://havasidorka.blog.hu/api/trackback/id/tr6012565471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Csák Morritz AKA Alibiman · http://alibiman.blog.hu 2017.06.07. 13:30:53

12 helyszín, de 13 kép van. Akkor melyik kép melyik helyszínhez tartozik? Gondolom, a legfelső nem tartozik ide.... :-)

RePeet77 2017.06.07. 14:24:31

@Csák Morritz AKA Alibiman: A belépő kép a 8. Cinque Terre-hez tartozik, bár az egy olyan városkát mutat amelyiknek nincs strandja. Ellenben nem csak Monterossonak van strandja Cinque Terrén (bár messze a legnagyobb), hanem a szomszédos Vernazzán is van egy kb 30-es homokos szakasz közvetlen a városközpontban.
Lampedusa pedig csak közigazgatásilag tartozik Szicíliához, a főszigettől cca 150km-re található délre. Valójában sokkal közelebb fekszik Máltához és Tunéziához, Olaszország legdélibb szigete, ahol a menekültek tömege jelenti az egyik legnagyobb problémát. Itt található Itália legkedveltebb menekülttábora, az észak-afrikából induló, tengeren kihalászott "nem túristák" gyűjtőhelye.
A kis szigeten kb 6000-en laknak, és a legjelentősebb bevételi forrása még mindig a turizmusból származik (saját repülőtér, charterjáratok). A képen látható strandot pedig néhány évvel ezelőtt a Tripadvisor közönsége Európa legszebb strandjának választotta.

FlybyWire 2017.06.07. 14:34:07

Horvátoknál szinte bárhol.
Montenegró is, nyilván.

ZX 2017.06.07. 14:48:24

@RePeet77: Riomaggiorenál is van strand, szóval az már 3 az öt településből. :)

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.06.07. 17:00:27

@fingerbangs: Köszönöm a kommentet :) Európában számos más gyönyörű tengerpart van még! Ez a 12 helyszín egy a sok közül! Legközelebb más partokat is megemlítek, remélem akad majd olyan köztük, amely elnyeri a tetszésedet! :) További szép napot!

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.06.07. 17:02:34

@Nortonmanx: De jó, akkor vannak saját élményeid is! :) Így van, az árak húzósak, de a látványért és az élményekért abszolút megéri! :) Köszönöm a kommentet! További szép napot!

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.06.07. 17:03:49

@ZX: Szupeer! Ezt nem is tudtam! Köszönöm az infót, a jó pap is holtig tanul :) További szép napot!

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.06.07. 17:04:58

@RePeet77: Igen! :) Köszönöm a tartalmas kommentet! :) További szép napot!

Balogh Zsolt · http://vonattal-termeszetesen.blog.hu/ 2017.06.08. 00:45:59

A nyitó, továbbá a nyolcadik kép a Pisa-Genova-vasútvonal mellett készült. Ha elfáradnánk a strandolásban érdemes egyet vonatozni is! :)

vonattal-termeszetesen.blog.hu/2017/03/24/az_olasz_rivieran_keresztul_a_pisa_genova-vasutvonalon

NagyVonalakban 2017.06.08. 07:13:42

@Nortonmanx: Ayia Napa tömegturizmus, akkor kívánom viszontlátni, amikor a hátam közepét....Protaras ugyanaz csak elegànsabban.

Egyébként a Praya de Ursa simàn top 3-as beach Európàban, nem is èrtem hogy maradhatott ki a listàból...sokkal szebb, mint a listavezető setubali...mondjuk kevesebben ismerik.

FlybyWire 2017.06.09. 12:37:29

@fingerbangs: ???
Inkább akkor nem árulom el neked, még odatolod a negtív fejed :)

FlybyWire 2017.06.09. 12:38:35

@Havasi Dorka: Mármint... ha neked Horvátország = egység sugaró észak-dalmáciai nyomor, akkor persze.
7-800 km tengerparton szerinted lehet eldugott, csodálatos helyet találni, kristálytiszta vízzel? :) LOL

Baranyi Dorina · http://havasidorka.blog.hu 2017.06.09. 16:46:02

@FlybyWire: Örök álmodozó vagyok! :) Miért is ne lehetne? De arra biztosan rá kellene szánni az időt! :D
süti beállítások módosítása